Reset wachtwoord

Your search results

Wandeling de Cleene Hooge

gepubliceerd op 25/10/16 door shinemark

Zomaar zin in een kleine wandeling van circa 3 kilometer?

Op loopafstand van Stadscamping Zeeland in Middelburg kunt u namelijk een leuke landelijke wandeling maken waarover ook uw kinderen of kleinkinderen zeer verheugd zullen zijn. Vanaf de camping loopt u naar links richting het Amalia Park. U steekt de rondweg over en loopt verder over de Laurens Stommesweg. U bereikt een t kruising waar u links af kunt, een idyllisch landweggetje op. Dit weggetje heet de Cleene Hoogeweg. Aan het einde vin dit weggetje staat een wilg, waarna u het boeren land in mag. De route wordt aangegeven en u kunt als u wilt nog even op een bankje genieten van het weidse uitzicht.

U loopt door het weiland op de Domburgse watergang af, waar u met een trek vlot kunt oversteken. Dit is voor kinderen natuurlijk het hoogtepunt van de wandeling. Wat is er nu leuker dan het vlot zelf naar de overkant te bewegen. De wandeling is door Stichting Landschapsbeheer Zeeland aangelegd in het kader van “Wandelen in de groene corridors” en voorzien van bewegwijzering aangebracht.

Het kan niet missen, u slaat na de Domburgse watergang overgestoken te zijn af naar links, zo langs het weiland. Het ruisende riet, de strakke waterspiegel en het gekwetter en gefluit van de bijzondere vogels die hier komen maken dit wandelingetje tot een heel ontspannen uitje. Een klein stukje verderop kunt u even neerstrijken op een bank uitzicht op een leuke waterpartij.

U kunt er nu voor kiezen om uw route te vervolgen, het ommetje sluit namelijk aan op het wandelnetwerk Walcheren. Óf u gaat via het trekvlot weer terug “naar huis”. Als u het weiland doorkruist en weer richting de wilg loopt kunt u nog even het gedicht van Johannes Herman Buma, de Stadsdichter van Middelburg, lezen.

 

De Cleene Hooge groots 

Hier op het land is een dag in het leven nog duizend jaren, met luchten die je ruimte geven boven en in je hoofd en waar een kind vaak nog kan leunen tegen de wind. 

 Licht hangt dun over een vlakte van gras als was het een heldere film, zelfs wanneer het sombert blijft er uitzicht over, open weids, boerengroen, mosselschelpblauwe lucht gespiegeld in watergangen, zucht. 

Fietsend op polderwegen langs kreekruggen laagtes, zie je vliedheuvels onder wolken van meeuwen. Tussen stad en kust: rust. De slechte adem van de stad ontkomen zal je hier heelhuids buiten zijn en zo dichtbij. 

Daar kan je blij mee zijn. En dat zal blijven, wij willen het zo houden. Niet nodeloos vernielen, overbodig vol bouwen. Dat moet een zonde zijn. 

Johannes Herman Buma Stadsdichter van Middelburg 

 

 

 

Categorie: Nieuws