Reset wachtwoord

header_image
Your search results

Kustmarathon Zeeland; een prachtig evenement

gepubliceerd op 09/10/17 door shinemark

Regen, wind en hoogwater. De vijftiende editie van de Kustmarathon was misschien wel de zwaarste ooit. Een heel weekend hebben deelnemers aan de Kustmarathon Zeeland de extreme weersomstandigheden getrotseerd en het uiterste van zichzelf geëist. Iedere deelnemer had maar één doel en dat was finishen in de Langstraat in Zoutelande.

De Kustmarathon Zeeland kent verschillende disciplines en afstanden. Op vrijdag ging het weekend van start met de Ladiesrun waarbij dames over een afstand van 5 of 10 km de strijd met elkaar aangingen. Later op de vrijdagavond vond de Light Kustrun plaats: een ludieke tocht van 10 km in het donker.
Zaterdagochtend vroeg was het de beurt aan de fietsers van de MTB toertocht , die het parcours van 55 km trotseerden. Vervolgens liepen jongeren tot 15 jaar tijdens de Mini Marathon een afstand van 1050, 2100 of 3150 meter. Zaterdagmiddag om 12.00 uur vertrokken in Burgh Haamstede de hardlopers van de Kustmarathon om de afstand van 42 km af te leggen.
Uiteindelijk was het zondag de beurt aan alle wandelaars van de Wandelmarathon die ook 42 km lopen.
Een prachtig evenement om niet alleen aan deel te nemen, maar ook zeker als toeschouwer te bezoeken.

Bij de MTB-tocht reed tweevoudig olympisch kampioen Marianne Vos mee. Vrouwen zijn tijdens de MTB-tocht zwaar in de minderheid: in totaal schreven 130 vrouwen zich in. Marianne Vos finishte als zevende (en eerste vrouw).

Organisator van de Kustmarathon Lein Lievense kijkt terug op een fantastisch weekend. Ondanks dat Lievense het evenement al veertien keer georganiseerd heeft, was hij dit jaar toch weer zenuwachtig. “En dan wordt het een fantastisch weekend en vind je het toch jammer dat het weer voorbij is”, aldus Lievense.

Bron: Omroep Zeeland
Foto © Eddy Westveer voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl

Categorie: Evenementen