Reset Password

Your search results

Wandelen op prachtige locaties

Dat Zeeland prachtig is hoeven wij u waarschijnlijk niet meer te vertellen. Heeft u ook zo’n zin om al deze mooie plekjes te verkennen?

Ontspannen wandelen door een mooi park dichtbij de stadscamping of bezoekt u liever een wat verder gelegen locatie? Wij hebben een aantal mooie locaties en wandelroutes geselecteerd, die absoluut de moeite waard zijn. Hier kunt u gezellig met de kinderen of met elkaar genieten van de natuur om u heen. Eindelijk weer eens tijd om lol te maken, een goed gesprek te voeren of wellicht plannen maken voor de toekomst.

Bekijk hier de mogelijkheden.

Wandeling Park Toorenvliedt
Rondwandeling Park Toorenvliedt

‘Park Toorenvliedt’ groen en waterrijk; een buitenplaats van weleer bevindt zich ook op loopafstand van de camping. Hier kunt u terecht voor fijne wandeling of een moment van bezinning op een bankje.
Kinderen kunnen hier heerlijk spelen. Vanaf de eerste bunker bij de hoofdingang is er een speurtocht langs de verschillende bunkers met een leuke kabelbaan, een hoge glijbaan en diverse andere speeltoestellen. Daarnaast een speelweide en een  basketbalveld.
Onder begeleiding van een natuurgids van IVN (Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid) kunt u deelnemen aan een rondleiding door het park.

Bezoek ook de site van IVN
voor nog meer bijzondere rondwandelingen met een gids op Walcheren.

Foto: Beeldbank Middelburg-
Jacqueline Pruijsers

Wandelen watergang Middelburg
Ommetje ‘Water en Land’

Nieuwe wandelroutes in de wijken ‘t Zand en Stromenwijk. Vanaf de Stadscamping kunt u nagenoeg meteen van start. Over een afstand van 3 (blauwe pijl), 5 (rode pijl) of 7 (paarse pijl) kilometer wandelt u langs watergangen, singels, het kanaal, op kreekruggen en door ‘groene’ longen en zeer verschillende woonwijken, rijk aan historie.

De routes staan vermeld in het boekje ‘Ommetje water en land ‘t Zand Stromenwijk’ te verkrijgen bij:
* wijkcentrum Het Getij Oosterscheldestraat 18
* boekhandel De Drukkerij Markt 51

Start: Oosterscheldestraat 18
volg de pijlen op de bordjes met de walvis
Kijk op de site voor meer informatie en een plattegrond van de routes.

Foto: Shinemark

Geo caching
GEO caching

Zin in avontuur? Wat denkt u van schatzoeken via GPS? Op allerlei locaties in de hele wereld zijn er ‘schatten’ achtergelaten door plaatsers (cachers), die de locatie hiervan bekend maken aan andere GEOcachers. Ook op Walcheren zijn er diverse ‘schatten’ verborgen.
Geocaching kids
‘Schatten’ speciaal voor gezinnen met kinderen verstopt. Ook vanuit Middelburg kunt u samen met uw kind(eren) als een echte schatzoeker op avontuur. Bezoek de site voor nadere informatie.
Bekijk ook eens de site kidseropuit.nl

Leuk en handig om te weten:
App Geocaching
GoGeocaching Youtubekanaal

Foto © Ben Seelt voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl

Stadswandeling Middelburg
Stadswandeling Middelburg

Meer te weten komen over de historie en cultuur van Middelburg kunt u uitstekend door een stadswandeling te maken. Op verkenningstocht door deze mooie stad kunt u zich vergapen aan de prachtige panden in de pittoreske straatjes en statige kades. Samen met de bijzondere verhalen over het rijke koophandelsverleden waant u zich weer volledig in vroegere tijden en gaat deze stad nog meer voor u leven.

Wij hebben een aantal mogelijkheden voor u geselecteerd.

Stadswandeling met gids
Stadswandeling en audiotours Middelburg
GPS wandeling Middelburg

Ook een aanrader! Stadswandeling Vlissingen.
Beleef de historie van Vlissingen tijdens een wandeling met gids door de oude stad.

Foto: Beeldbank Middelburg-Jacqueline Pruijsers