Reset Password

Your search results

Natuur(lijk) Zeeland

Vanuit Middelburg bent u met de fiets of auto binnen no time in de natuur.

Wandelen op een knisperend zandpad met de zonneschijn door de bladeren, genieten van de bosrijke omgeving met zijn prachtige ‘bewoners’. Met een beetje geluk komt u misschien wel een hert of een wild paard tegen. Langs de kust kijkt u uw ogen uit; verschillende soorten vogels en schelpdieren, misschien spot u in de verte wel een zeehond.

Natuurgebied de Manteling
Natuurgebied de Manteling

Een prachtig natuurgebied aan de noordkant van Vrouwenpolder tot Domburg. Als fietser en wandelaar ervaart u in een korte tijd niet alleen de Zeeuwse kustsfeer met de mooie duinen en uitgestrekte zandstranden, maar ook de parkachtige bossen en tuinen van de drie prachtige landgoederen ‘Westhove’, ‘Duinbeek’ en ‘Berkenbosch’. Het voormalig waterwingebied ‘Oranjezon’ in Vrouwenpolder maakt ook onderdeel uit van ‘de Manteling’. Met een bonte verzameling aan planten en dieren adembenemend.

Heeft u zin om met zijn twee of samen met de kinderen een lekker stuk te fietsen of wandelen? Ga dan eens naar de ‘Manteling’. In de gezonde buitenlucht, met een klein beetje tegenwind, gezellig pratend richting Domburg of Oostkapelle fietsen. Na een korte tussenstop voor een kleine versnapering weer op de trappers; heerlijk in beweging in een groene en rustgevende omgeving. Als u in Domburg of Oostkapelle aangekomen bent, waant u zich direct in een andere wereld. De bossen, stranden en duinen zijn prachtig. In één woord genieten!

En wilt u uw energie sparen voor een fijne wandeling door de ‘Manteling’ dan kunt u ook met de auto of het openbaar vervoer naar het natuurgebied.

In het gebied zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Op de site van het Zeeuwse landschap treft u uitgebreide informatie over het natuurgebied en de wandelroutes.

Foto © Xander Koppelmans voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl

veersemeer
Eilanden aan het Veersemeer

Het Veerse Meer is hét watersportgebied voor Walcheren en omgeving. Zeilen, surfen, duiken, waterskiën, kanovaren, zwemmen het kan allemaal in het Veerse Meer. Door het ontbreken van getijden is het meer eveneens ideaal voor beginnende watersporters.

Het leuke aan het meer zijn de 17 eilanden waar u heerlijk kunt aanmeren na een stukje varen. Om even uit te rusten, een stuk te gaan zwemmen of een hapje te eten. Hier kunt u bijvoorbeeld een kampvuurtje bouwen of bbq-en met een heel gezelschap; gezellig samen op uw ‘eigen’ eiland. Op de eilanden vindt u ook speelweides en wandelbossen.

5 eilanden zijn speciaal ingericht en alleen toegankelijk voor vogels om te rusten, eten en broeden. Vele bijzondere vogelsoorten worden hier gespot.

Bekijk ook eens de site van Staatsbosbeheer voor meer informatie.

Foto: Beeldbank Middelburg-Aart van Belzen

Genieten van het polderlandschap op Noord-Beveland
Het idyllische polderlandschap in Noord-Beveland

Op Noord-Beveland kunt u heerlijk door het idyllische polderlandschap met kreken en schorren langs kronkelige dijkjes fietsen, wandelen, skeeleren…noem maar op. Prachtige vergezichten met een kleurenpracht aan bloemen en planten.

Ook hier zijn er vanzelfsprekend vele bijzondere vogels te bewonderen die zich heerlijk thuis voelen in dit mooie natuurgebied.

Via mooie grote duinpartijen loopt u zo het uitgestrekte en schone Noordzeestrand op. Na een heerlijke dag op het strand of een fijne strandwandeling zult u met een gezonde kleur op uw wangen en korreltjes zand onder uw voetzolen voldaan naar de stadscamping terugkeren.

Wat ongelooflijk bijzonder zo’n vakantie in Zeeland!

Boswachterij Schouwen-Duiveland
De Boswachterij op Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland is het noordelijkste schiereiland van Zeeland en wordt omringd door de Noordzee, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Een vriendelijk polderlandschap met mooie dorpen, brede duinen en dijken.

In de Boswachterij Westerschouwen ligt het grootste bos van Zeeland. Dus wilt u eens één van de andere eilanden van Zeeland verkennen, pak dan de auto en ga op pad. Vanuit Middelburg rijdt u via een mooie route over de verschillende dammen die de Zeeuwse eilanden met elkaar verbinden naar Schouwen.

Wat moet het een unieke ervaring zijn om in de schemering in het bos reeën te kunnen aanschouwen op zoek naar kruiden en eikels. Ritselende blaadjes, vogels die hun laatste lied van de dag zingen en op de achtergrond het geluid van de branding. Dit alles kan u zomaar overkomen als u een bezoek aan de ‘Boswachterij’ brengt. Bekijk hier de route!

Foto © Felice Buonadonna voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl