Reset Password

Your search results

Fietsen is genieten van Zeeland

Als fietsliefhebber komt u in Zeeland volledig aan uw trekken. Niet alleen voor de sportieveling, maar ook voor de recreatieve fietser zijn er vele mogelijkheden.

Op een zonnige dag verkoelend op de fiets naar het strand, een mooie fietstocht door de groene omgeving of een mountainbike tocht door de bossen. Het kan allemaal vanaf de stadscamping Zeeland.

Wij hebben een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

fietsen-met-kinderen
Fietsen met kinderen

Samen met de kinderen de omgeving per fiets verkennen. Er zijn in het Zeeuwse ontzettende leuke fietsroutes speciaal voor gezinnen.

Avontuurlijk Walcheren:
Een ontdekkingstocht voor kinderen. Een route van ca. 25 km die ook eenvoudig in 2 keer kan worden gereden. Met onderweg bijvoorbeeld een stop bij  IJsboerderij de Koehoorn of Ponyhof Aagtekerke. Bekijk hier de route.
Wenkende wieken:
Een fietstocht in de Zak van Zuid-Beveland langs molens die nog bezocht kunnen worden. Bekijk hier de route.

Ook leuke fietsroutes bij de Tourist Shop in Middelburg.

Foto: Beeldbank Middelburg

fietsverhuur Middelburg
Fietsverhuur

Uw fiets niet meegenomen op vakantie naar Middelburg? Maar begint het na een paar dagen toch te kriebelen en heeft u zin om de omgeving per fiets te verkennen?
Geen probleem! Op Stadscamping Zeeland kunt u een fiets huren voor slechts € 8,- per dag. Informeer naar de mogelijkheden.
Een sightseeing Middelburg, met de wind in de haren….heerlijk.

Kunstpicknicken koeien westkapelle
Kunst picknicken

Wat is er nu heerlijker dan op een mooie dag lekker te genieten in de buitenlucht. Een aantal horecaondernemers in Zeeland heeft op mooie locaties op het fietsknooppuntennetwerk kunst picknickplekken gerealiseerd. Stelt u zich eens voor..uw broodje onderweg nuttigen naast een ludiek kunstwerk. Zo kunt u bijvoorbeeld op het strand naast een ‘kunstkoe’ lunchen.

Een mooie en bijzondere fietstocht voor de geoefende en de iets minder ‘bedreven’ fietser. De themaroute met ku(n)stpicknickplekken heeft een route van 26, 30 en 56 km.
Interesse? Kijk hier. Er is nu ook een app!

Foto © Willem Woznita voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl

eilandhoppen Walcheren
Eilandhoppen met Zeeuwse pontjes

Bij het ontdekken van Zeeland per fiets, hoort voor de ultieme Zeelandbeleving ook een deel van het traject over water te gaan. Sinds enkele jaren varen in Zeeland meer dan 15 veerpontjes voor fietsers en voetgangers.

Voor een interessante tocht kunt u gebruik maken van een bestaande route zoals de Veerse Meerroute verkrijgbaar bij het VVV.
Wilt u zelf een route uitstippelen? Handig hulpmiddel hierbij is ‘De gids van de Zeeuwse pontjes’ eveneens verkrijgbaar bij het VVV.

De nieuwe VVV Zeeland app kan ook goed van pas komen.

Let op dat tijdens het voor- en naseizoen niet alle Zeeuwse pontjes in de vaart zijn. Ook gaan ze niet allemaal iedere dag.

Foto © Ben Biondina voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl

strand Banjaard
Ontdek uw favoriete strandtent

Waar men ook in Zeeland is, het water is altijd dichtbij. Kilometers lange kustlijn met prachtige brede zandstranden. Op deze fraaie stranden zijn de meest uiteenlopende strandtenten te vinden. Bijvoorbeeld de Phanta Rei in Vlissingen met livemuziek op zondag of het Zeecafé in Oostkapelle voor het ultieme strandgevoel. Op het terras van de Landing in Baarland heeft u uniek uitzicht direct aan de Westerschelde. Voor wat meer actie ga je naar Beachclub Natural High aan de Brouwersdam.

Pak uw fiets en rijdt langs de kust om uw eigen favorieten te ontdekken. Wij horen graag welke strandtent u het meest bevalt.

Foto © Willem Woznita voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl

Fietsroute Jumbo 2006
Walcheren Fietsroute

Leuk initiatief van Jumbo supermarkten die in 2005 een fietsroute prijsvraag uitzette. Vele deelnemers kwamen met  mooie en originele fietsroutes. De mooiste routes zijn gebundeld in een boekje.
De Walcheren Fietsroute van Hans Muis uit Arnemuiden bleek de allermooiste en werd destijds beloond met een leuke prijs.
De Walcheren Fietsroute is dus een echte aanrader. Ondanks dat deze fietsroute door Walcheren dateert uit 2005, blijft het nog altijd een prachtige route die wij u niet willen onthouden.

Bekijk hier de fietsroute.

Fietsen in Zeeland
Fietscafés Zeeland

Fietsen maakt dorstig, speciaal langs de diverse fietsroutes in Zeeland zijn er een aantal fietscafés gesitueerd. Het is niet zomaar een café, maar beschikt over een aantal voorzieningen  om de titel fietscafé te kunnen dragen.
Het café bevindt zich op maximaal 1 km afstand van een FIKS fietsroute en is minimaal 5 dagen per week geopend. Daarnaast is er een sanitaire opfris ruimte, een gratis watervulpunt, een gratis oplaadpunt voor de elektrische fiets, een EHBO-uitrusting en een fietsreparatieset (fietspomp).

Meer informatie over de fietscafés? Bekijk hier de mogelijkheden.

Hier kunt u FIKS thema fietsroutes verkrijgen.

Foto © Ben Seelt voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl

Mountainbiken op Walcheren 500x200
Mountainbiken

Bent u een fanatieke fietser?
Tijdens uw weekendje weg of een vakantie in Middelburg neemt u uiteraard uw mountainbike mee. Walcheren (Zeeland) kent avontuurlijk parcoursen en terreinfietsroutes. Crossen over bospaden, door de duinen, over het strand of andere moeilijk begaanbare paden is geen probleem op Walcheren.

Benieuwd naar de routes?
Bekijk hieronder een aantal mogelijkheden.
Kijk hier voor routes van ATB Team Extreme.
MTB routes Westenschouwen.

Foto © Ben Biondina voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl

fietsen-met-rolstoel
Fietsen met de rolstoel

Laat uw rolstoel vooral geen beperking zijn om met volle teugen van Middelburg en haar omgeving te genieten. Wat fijn om met uw rolstoel te kunnen fietsen. Heerlijk in de buitenlucht zijn, het gevoel van vrijheid. Mooie plekjes ontdekken, gezellig met elkaar samen zijn.

De rolstoelfiets, die zonder veel krachtinspanning, gereed is voor een heerlijk fietstocht is te huur bij fietsenwinkel Piet Voskamp in Middelburg. Een transport van en naar de camping is mogelijk. Wat handig!

Voor leuke fietsroutes bekijk de diverse items op deze pagina.

Foto © naam fotograaf niet bekend voor DNA Beeldbank op www.laatzeelandzien.nl

Bekijk ook nog eens de site van ZeelandFiets.nl voor leuke tips en routes.

 Er zijn nog meer mooie en bijzondere fietsroutes door Zeeland

Beleef de Delta Route

VVV Zeeland

Route.nl

Fietsroute 'Rechtsom' Middelburg eo