Reset Password

Your search results

Middelburg

Hoofdstad met geschiedenis
Middelburg is de hoofdstad van Zeeland met een rijke historie. Om Walcheren met zijn belangrijke strategische positie te beschermen tegen indringers, zoals de Vikingen, werd een ringwalburg opgeworpen en ontstond een zogenaamde burcht. Toen de dreiging van landveroveraars geweken was begon de burcht te profiteren van haar gunstige ligging aan het water en zo ontstond een goed lopend handelscentrum. Met als middelpunt van de verschillende burchten Middelburg.

Monumentaal, modern en centraal gelegen
Middelburg is een monumentale stad met moderne elementen. Knusse pleintjes, leuke straatjes, gezellige cafeetjes en restaurants, gevarieerd aanbod aan winkels en boetiekjes, galeries en kunsthandels. Middelburg is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Middelburg is gelegen aan de A58, de snelweg die Zeeland ontsluit. Het station ligt aan de rand van het centrum en biedt treinverkeer volgens dienstregeling. Ook is er een prima busverbinding met de omliggende steden en dorpen.
Vanaf de stadscamping kunt u via de ontsluitingsweg ‘Laan der Verenigde Naties’ en de ‘Koudekerkseweg’ eenvoudig per fiets en auto richting de kust, de omringende dorpen en steden.

Stadscamping omringd door groen
Aan de zuidwest zijde van Middelburg in de buurt ‘Breewijk’ is de stadscamping Zeeland gesitueerd. Gelegen in een natuurrijke omgeving, centraal voor voorzieningen en bezienswaardigheden.
Deze camping in Zeeland ligt direct aan het fraaie Amaliapark; een park waar u op ieder moment van de dag heerlijk doorheen kunt struinen.
Door een eveneens groene omgeving, via het ‘Griffioenpad’, loopt u over de singels met haar mooie bolwerken zo het gezellige en mooie centrum van Middelburg binnen.
‘Park Toorenvliedt’ groen en waterrijk; een buitenplaats van weleer bevindt zich ook op loopafstand van de camping. Hier kunt u terecht voor fijne wandeling of een moment van bezinning op een bankje. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen. Vanaf de eerste bunker bij de hoofdingang is er een speurtocht langs de verschillende bunkers met een leuke kabelbaan, een hoge glijbaan en diverse andere speeltoestellen. Ook is er een speelweide en een  basketbalveld.
De buitenplaats ‘Ter Hooge’ met haar rijke geschiedenis, op loopafstand van de camping, is een absoluut bezoek waard. Enkele dagen per jaar is het landgoed geopend voor bezoekers. Bijvoorbeeld tijdens de ‘Open Monumentendag’.